CCPA Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti

Naša pravila o privatnosti posljednji je put ažurirana 18. siječnja 2024.

Ova Pravila o privatnosti opisuju naše politike i postupke o prikupljanju, uporabi i otkrivanju Vaše podatke kada koristite Uslugu i govore vam o vašim pravima privatnosti i kako zakon štiti vas.

Vaše osobne podatke koristimo za pružanje i poboljšanje usluge. Korištenjem usluge pristajete prikupljanje i upotreba informacija u skladu s ovom Pravilima o privatnosti. Ova pravila o privatnosti generirao UvjetiFeed CCPA predložak pravila o privatnosti.

Tumačenje i definicije

Tumačenje

Riječi od kojih je početno slovo kapitalizirano imaju značenja definirana u nastavku Uvjeti. Sljedeće definicije imaju isto značenje bez obzira na to jesu li pojavljuju se u jednini ili u množini.

Definicije

Za potrebe ove politike privatnosti:

  • "Račun" znači jedinstveni račun stvoren za pristup našoj usluzi ili dijelovi naše usluge.

  • "Poslovanje", u svrhu CCPA (Kalifornijski Zakon o privatnosti potrošača), tvrtku se odnosi kao na pravnu osobu koja prikuplja osobne podatke potrošača i određuje svrhe i sredstva za obradu osobnih podataka potrošača ili na ime koje se prikupljaju takve informacije i to samo, ili zajednički s drugima, određuje svrhe i sredstva za obradu osobnih podataka potrošača, Posao u državi Kalifornija.

  • "Društvo" (naziva se ili "tvrtkom", "mi", "mi" ili "naša" u ovome Sporazum) odnosi se na nordijsku pokretsku grupu

  • "Zemlja" odnosi se na Švedsku.

  • "Potrošač", u svrhu CCPA (Kalifornijski Zakon o privatnosti potrošača), znači prirodna osoba koja je stanovnik Kalifornije. Stanovnik, kako je definirano u zakonu, Uključuje (1) svakog pojedinca koji je u SAD -u, osim privremenog ili prolaznog svrha i (2) svaki pojedinac koji je prebivalište u SAD -u koji je izvan SAD -a za a privremena ili prolazna svrha.

  • "Kolačići" su male datoteke koje se postavljaju na vaše računalo, mobilni uređaj ili Bilo koji drugi uređaj s web stranice, koji sadrži detalje povijesti pregledavanja na toj web stranici među mnogim korištenjem.

  • "Kontroler podataka", u svrhu GDPR -a (opća zaštita podataka Propis), tvrtku se odnosi kao na pravnu osobu koja je sama ili zajedno s drugima Određuje svrhe i sredstva za obradu osobnih podataka.

  • "Uređaj" znači bilo koji uređaj koji može pristupiti usluzi poput računala, a mobitel ili digitalni tablet.

  • "Ne prati" (DNT) je koncept koji je promovirao američki regulator Vlasti, posebno američka Federalna komisija za trgovinu (FTC), za internetsku industriju razviti i implementirati mehanizam za omogućavanje korisnicima interneta da kontroliraju praćenje njihove internetske aktivnosti na web stranicama.

  • "Osobni podaci" je li bilo kakve informacije koje se odnose na identificirani ili prepoznatljivi pojedinac.

    Za potrebe CCPA, osobni podaci znači bilo kakve informacije koje se identificiraju, odnose se na, opisuje ili je sposoban biti povezan s ili može biti razumno povezan izravno ili neizravno, s tobom.

  • "Prodaja", U svrhu CCPA (Kalifornijski Zakon o privatnosti potrošača), znači Prodaja, iznajmljivanje, puštanje, otkrivanje, širenje, dostupnost, prijenos, ili inače komunicirajući oralno, pismeno ili elektroničkim ili drugim sredstvima Osobni podaci drugom poslu ili trećoj strani za monetarnu ili drugu vrijednu obzir.

  • "Servis" odnosi se na web stranicu.

  • "Davatelj usluga" znači bilo koju prirodnu ili pravnu osobu koja obrađuje podatke u ime tvrtke. Odnosi se na tvrtke trećih strana ili na pojedince zaposlene u Tvrtka koja će olakšati uslugu, pružiti uslugu u ime tvrtke, za obavljanje Usluge povezane s uslugom ili za pomoć tvrtki u analiziranju načina korištenja usluge.

  • "Podaci o upotrebi" odnosi se na podatke prikupljene automatski, bilo koje generira upotreba usluge ili iz same servisne infrastrukture (na primjer, trajanje a Posjet stranice).

  • "Web stranica" Odnosi se na Nordic pokret Group, dostupno s https://nordicmovement.com

  • "Vas" znači pojedinačni pristup ili korištenje usluge ili tvrtke, ili druga pravna osoba u ime koje takav pojedinac pristupa ili koristi uslugu, kao primjenjivo.

Prikupljanje i korištenje svojih osobnih podataka

Vrste prikupljenih podataka

Osobni podaci

Dok koristimo našu uslugu, možemo od vas zamoliti da nam pružite određene osobne identifikacije informacije koje se mogu koristiti za kontakt ili prepoznavanje. Informacije koje se mogu osobno identificirati mogu Uključite, ali nije ograničeno na:

  • Email adresa

  • Ime i prezime

  • Broj telefona

  • Adresa, država, provincija, poštanski broj/poštanski broj, grad

  • Podaci o korištenju

Podaci o pristupu računa
Format e -pošte: primjer@mailserver.domain
Uređivanje podataka o računu
Format e -pošte: primjer@mailserver.domain
Pokažite sve zahtjeve
Format e -pošte: primjer@mailserver.domain
Izbriši podatke o računu
Format e -pošte: primjer@mailserver.domain

Podaci o korištenju

Podaci o upotrebi prikupljaju se automatski prilikom korištenja usluge.

Podaci o upotrebi mogu sadržavati informacije poput adrese internetskog protokola vašeg uređaja (npr. IP. adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, stranice naše usluge koju posjetite, vrijeme i Datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikatori uređaja i druge dijagnostike podaci.

Kada pristupite usluzi putem ili putem mobilnog uređaja, možemo prikupiti određene podatke automatski, uključujući, ali ne ograničavajući se na, vrstu mobilnog uređaja koji koristite, vaš mobilni uređaj jedinstveni ID, IP adresa vašeg mobilnog uređaja, vašeg mobilnog operativnog sustava, vrsta Preglednik mobilnog interneta koji koristite, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Također možemo prikupiti informacije koje vaš preglednik šalje kad god posjetite našu uslugu ili kada vi Pristupite usluzi putem ili putem mobilnog uređaja.

Tehnologije i kolačiće praćenja

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na našoj usluzi i pohranu određene informacije. Korištene tehnologije praćenja su svjetionici, oznake i skripte za prikupljanje i Pratite informacije i poboljšati i analizirati našu uslugu. Tehnologije koje koristimo mogu uključivati:

  • Kolačići ili kolačići preglednika. Kolačić je mala datoteka postavljena na vaš uređaj. Vas Može uputiti vaš preglednik da odbije sve kolačiće ili da naznačite kada se šalje kolačić. Međutim, ako ne prihvaćate kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše usluge. Osim ako niste prilagodili postavku preglednika tako da će odbiti kolačiće, naša usluga može Koristite kolačiće.
  • Web Beacons. Određeni dijelovi naše usluge i naše e -poruke mogu sadržavati malene Elektroničke datoteke poznate kao Web Beacons (također se nazivaju jasnim GIF -ovima, pikselnim oznakama i Gifovi s jednim pikselima) koji, na primjer, omogućuju tvrtki da broji korisnike koji su ih posjetili stranice ili otvorili e -poštu i za ostale povezane statistike web mjesta (na primjer, snimanje Popularnost određenog odjeljka i provjeravanje sustava i integriteta poslužitelja).

Kolačići mogu biti "uporni" ili "sesija" kolačića. Uporni kolačići ostaju na vašem osobnom Računalni ili mobilni uređaj kada odete izvan mreže, dok se kolačići sesije brišu čim Zatvorite svoj web preglednik.

Koristimo i sesiju i uporne kolačiće za svrhe navedene u nastavku:

  • Nužni / esencijalni kolačići

    Vrsta: Kolačići sesije

    Upravljati: SAD

    Svrha: Ovi su kolačići ključni za pružanje usluga dostupnih putem Web mjesto i omogućiti vam korištenje nekih njegovih značajki. Pomažu u autentičnosti korisnika i spriječiti lažno korištenje korisničkih računa. Bez ovih kolačića, usluge koje imate zatraženo se ne može osigurati, a mi koristimo samo ove kolačiće da bismo vam pružili one Usluge.

  • Politika kolačića / obavijest o prihvaćanju kolačića

    Vrsta: trajni kolačići

    Upravljati: SAD

    Svrha: Ovi kolačići identificiraju jesu li korisnici prihvatili upotrebu kolačića na web mjestu.

  • Funkcionalni kolačići

    Vrsta: trajni kolačići

    Upravljati: SAD

    Svrha: Ovi kolačići omogućuju nam da se prisjetimo odluka koje donosite kada koristite web mjesto, poput Sjećanje na detalje o prijavi ili jezične preferencije. Svrha ovih kolačića je pružiti vam više osobnog iskustva i izbjeći da morate ponovno unijeti svoj Postavke svaki put kada koristite web mjesto.

  • Praćenje i performanse kolačići

    Vrsta: trajni kolačići

    Upravljaju: treće strane

    Svrha: Ovi se kolačići koriste za praćenje informacija o prometu na web mjestu i kako Korisnici koriste web mjesto. Informacije prikupljene ovim kolačićima mogu izravno ili neizravno Identificirati vas kao pojedinog posjetitelja. To je zato što su prikupljeni podaci obično Povezano s pseudonimnim identifikatorom povezanim s uređajem koji koristite za pristup web mjestu. Također možemo koristiti ove kolačiće za testiranje novih stranica, značajki ili nove funkcionalnosti web stranice Da vidimo kako naši korisnici reagiraju na njih.

Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašim izborima u vezi s kolačićima, posjetite naš Politika kolačića ili odjeljak o kolačićima naše politike o privatnosti.

Korištenje vaših osobnih podataka

Tvrtka može koristiti osobne podatke u sljedeće svrhe:

  • Pružiti i održavati našu uslugu, uključujući nadzor korištenja našeg Servis.

  • Za upravljanje vašim računom: za upravljanje registracijom kao korisnik usluge. Osobni podaci koje dajete mogu vam omogućiti pristup različitim funkcionalnostima usluge koji su vam dostupni kao registrirani korisnik.

  • Za izvedbu ugovora: razvoj, usklađenost i poduzimanje ugovora o kupnji za proizvode, predmete ili usluge koje ste kupili ili bilo kojeg drugog ugovora s nama putem usluge.

  • Da vas kontaktiram: Da vas kontaktiram putem e -pošte, telefonskih poziva, SMS -a ili drugog ekvivalentni oblici elektroničke komunikacije, poput guranja mobilne aplikacije Obavijesti u vezi s ažuriranjima ili informativnim komunikacijama vezanim za funkcionalnosti, proizvodi ili ugovorene usluge, uključujući sigurnosna ažuriranja, kad je to potrebno ili razumno za njihovu provedbu.

  • Da vam osigura S vijestima, posebnim ponudama i općim informacijama o drugim roba, usluge i događaji koje nudimo slični onima koje već imate Kupljeno ili raspitano o tome, osim ako niste odlučili da ne primate takve podatke.

  • Za upravljanje zahtjevima: Prisustvovati nam i upravljati svojim zahtjevima.

  • Za poslovne transfere: Vaše podatke možemo koristiti za procjenu ili provođenje a Spajanje, oduzimanje, restrukturiranje, reorganizacija, raspuštanje ili drugu prodaju ili prijenos neka ili sva naša imovina, bilo kao da je riječ o brizi ili kao dio bankrota, likvidacije, ili sličan postupak, u kojem su osobni podaci koji su nas držali o našim korisnicima usluge među imovina prenesena.

  • U druge svrhe: Vaše podatke možemo koristiti u druge svrhe, poput Analiza podataka, identificiranje trendova upotrebe, određivanje učinkovitosti našeg promotivnog Kampanje i za procjenu i poboljšanje naše usluge, proizvoda, usluga, marketinga i vašeg iskustvo.

Vaše osobne podatke možemo podijeliti u sljedećim situacijama:

  • S pružateljima usluga: Vaše osobne podatke možemo podijeliti s uslugom Pružatelji usluga za nadzor i analizu upotrebe naše usluge, za obradu plaćanja, da vas kontaktiraju.
  • Za poslovne transfere: Možemo dijeliti ili prenijeti vaše osobne podatke u Povezanost s bilo kojim spajanjem, prodajom imovine tvrtke, financiranju ili tijekom pregovora o bilo kojem spajanju, ili stjecanje svih ili dio našeg poslovanja drugoj tvrtki.
  • S podružnicama: Vaše podatke možemo podijeliti s našim podružnicama u kojima Slučaj će nam trebati da te podružnice poštuju ovu politiku privatnosti. Podružnice uključuju naš Matična tvrtka i bilo koje druge podružnice, partneri u zajedničkom ulaganju ili druge tvrtke koje mi smo kontrola ili koja su pod uobičajenom kontrolom s nama.
  • S poslovnim partnerima: Vaše podatke možemo podijeliti s našim poslovanjem partneri koji će vam ponuditi određene proizvode, usluge ili promocije.
  • S drugim korisnicima: Kada dijelite osobne podatke ili na neki drugi način komunicirate Javne površine s drugim korisnicima, takve informacije mogu pregledati svi korisnici i mogu biti javno distribuiran vani.
  • Uz vaš pristanak: Možemo otkriti vaše osobne podatke za bilo koji drugi svrha uz vaš pristanak.

Zadržavanje vaših osobnih podataka

Tvrtka će zadržati vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za postavljene svrhe vani u ovoj politici privatnosti. Zadržat ćemo i koristiti vaše osobne podatke u mjeri u kojoj je potrebno U skladu s našim zakonskim obvezama (na primjer, ako od nas moramo zadržati vaše podatke kako bismo ispunili Uz primjenjive zakone), riješite sporove i provodite naše pravne sporazume i politike.

Tvrtka će također zadržati podatke o korištenju u svrhu interne analize. Podaci o upotrebi su općenito zadržani na kraćem vremenskom razdoblju, osim kada se ti podaci koriste za jačanje sigurnosti ili poboljšati funkcionalnost naše usluge ili smo zakonski dužni zadržati ove podatke dulja vremenska razdoblja.

Prijenos vaših osobnih podataka

Vaši podaci, uključujući osobne podatke, obrađuju se u operativnim uredima tvrtke i u Bilo koja druga mjesta na kojima se nalaze stranke uključene u obradu. To znači da ovo Informacije se mogu prenijeti na - i održavati se na računalima koja se nalaze izvan vaše države, provincija, zemlja ili druga državna nadležnost u kojoj se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati nego one iz vaše nadležnosti.

Vaš pristanak na ovu pravilu o privatnosti, a slijedi vaše podnošenje takvih podataka Vaš dogovor s tim prijenosom.

Tvrtka će poduzeti sve korake razumno potrebne kako bi se osiguralo da se vaši podaci ponašaju sigurno I u skladu s ovom Pravilima o privatnosti i neće se dogoditi prijenos vaših osobnih podataka organizaciji ili zemlji, osim ako ne postoje odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost vaših podataka i drugih osobnih podataka.

Otkrivanje vaših osobnih podataka

Poslovne transakcije

Ako je tvrtka uključena u prodaju spajanja, stjecanja ili imovine, vaši osobni podaci mogu biti preneseno. OBAVIJESTI ćemo se prije nego što se vaši osobni podaci prenesu i postanu predmet na drugačiju politiku privatnosti.

Provedba zakona

U određenim okolnostima, od tvrtke će se možda tražiti da otkrije vaše osobne podatke ako potreban za to zakonom ili kao odgovor na valjane zahtjeve javnih vlasti (npr. Sud ili a Vladina agencija).

Ostali zakonski zahtjevi

Tvrtka može otkriti vaše osobne podatke u uvjerenju dobre vjere da je takva radnja neophodna do:

  • Poštivati ​​zakonsku obvezu
  • Zaštitite i brani prava ili imovinu tvrtke
  • Spriječiti ili istražiti moguće nepravde u vezi s uslugom
  • Zaštitite osobnu sigurnost korisnika usluge ili javnosti
  • Zaštititi od zakonske odgovornosti

Sigurnost vaših osobnih podataka

Sigurnost vaših osobnih podataka važna nam je, ali imajte na umu da nijedna metoda prijenosa Preko interneta ili metoda elektroničkog skladištenja je 100% sigurna. Dok nastojimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njegovu apsolutnu sigurnost.

Detaljne informacije o obradi vaših osobnih podataka

Pružatelji usluga koje koristimo mogu imati pristup vašim osobnim podacima. Ovi dobavljači trećih strana prikupljati, pohraniti, koristiti, obraditi i prenijeti informacije o svojoj aktivnosti na našoj usluzi u u skladu s njihovim pravilima o privatnosti.

Analitika

Možemo koristiti pružatelje usluga trećih strana za praćenje i analizu upotrebe naše usluge.

Marketing putem e -maila

Vaše osobne podatke možemo kontaktirati s biltenima, marketingom ili promotivnim materijalima i druge informacije koje bi vas mogle zanimati. Možete isključiti primanje bilo kojeg ili svega ove komunikacije od nas slijedeći vezu odjava ili upute navedene u bilo kojoj E -pošta koju šaljemo ili nas kontaktiramo.

CCPA privatnost

Ovaj odjeljak o obavijesti o privatnosti za stanovnike Kalifornije nadopunjuje informacije sadržane u našem Pravila o privatnosti i primjenjuje se isključivo na sve posjetitelje, korisnike i druge koji borave u stanju Kalifornija

Kategorije prikupljenih osobnih podataka

Prikupljamo informacije koje se identificiraju, odnosi se, opisuje, reference, mogu biti povezan s ili se može razumno povezati, izravno ili neizravno, s određenim potrošačem ili uređaj. Slijedi popis kategorija osobnih podataka koje možemo prikupiti ili Možda su prikupljeni od stanovnika Kalifornije u posljednjih dvanaest (12) mjeseci.

Imajte na umu da su kategorije i primjeri navedeni na donjem popisu one definirane u CCPA. To ne znači da su svi primjeri te kategorije osobnih podataka zapravo bili prikupili nas, ali odražava naše uvjerenje o dobroj vjeri prema najboljem našim saznanjima da nešto od toga Podaci iz primjenjive kategorije mogu biti i mogu se prikupiti. Na primjer, sigurno Kategorije osobnih podataka prikupljale bi se samo ako ste pružili takve osobne informacije izravno nama.

  • Kategorija A: Identifikatori.

    Primjeri: Pravo ime, alias, poštanska adresa, jedinstveni osobni identifikator, internetski identifikator, Adresa internetskog protokola, adresa e -pošte, naziv računa, broj vozačke dozvole, putovnica broj ili drugi slični identifikatori.

    Prikupljeno: Da.

  • Kategorija B: Kategorije osobnih podataka navedene u kalifornijskom zapisa kupaca Statut (Cal. Civ. Kodeks § 1798.80 (e)).

    Primjeri: ime, potpis, broj socijalnog osiguranja, fizičke karakteristike ili opis, adresa, telefonski broj, broj putovnice, vozačka dozvola ili državna identifikacijska kartica Broj, broj police osiguranja, obrazovanje, zapošljavanje, povijest zapošljavanja, bankovni račun broj, broj kreditne kartice, broj debitne kartice ili bilo koje druge financijske informacije, medicinski informacije ili informacije o zdravstvenom osiguranju. Neki osobni podaci uključeni u ovo Kategorija se može preklapati s drugim kategorijama.

    Prikupljeno: Da.

  • Kategorija C: Zaštićene karakteristike klasifikacije u Kaliforniji ili saveznoj zakon.

    Primjeri: dob (40 godina ili stariji), rasa, boja, porijeklo, nacionalno podrijetlo, državljanstvo, religija ili vjerovanje, bračni status, zdravstveno stanje, fizički ili mentalni invaliditet, spol (uključujući spol, rodni identitet, rodni izraz, trudnoću ili porođaj i povezano Medicinska stanja), Seksualna orijentacija, veteran ili vojni status, genetske informacije (uključujući obiteljske genetske informacije).

    Prikupljeno: Ne.

  • Kategorija D: Komercijalne informacije.

    Primjeri: Zapisi i povijest proizvoda ili usluga kupljenih ili razmatranih.

    Prikupljeno: Da.

  • Kategorija E: Biometrijske informacije.

    Primjeri: genetske, fiziološke, bihevioralne i biološke karakteristike ili aktivnost uzorci koji se koriste za izvlačenje predloška ili drugog identifikatora ili identifikacijske podatke, poput, Otisci prstiju, otisci lica i otisci glasa, skeniranje irisa ili mrežnice, ključ, hod ili drugo fizički obrasci i podaci o spavanju, zdravlju ili vježbanju.

    Prikupljeno: Ne.

  • Kategorija F: Internet ili druga slična mrežna aktivnost.

    Primjeri: Interakcija s našom uslugom ili oglasom.

    Prikupljeno: Da.

  • Kategorija G: Podaci o geolokaciji.

    Primjeri: približno fizičko mjesto.

    Prikupljeno: Ne.

  • Kategorija H: Senzorni podaci.

    Primjeri: audio, elektronički, vizualni, toplinski, olfaktorni ili slični podaci.

    Prikupljeno: Ne.

  • Kategorija I: Informacije o profesionalnim ili zaposlenim.

    Primjeri: trenutna ili prošla povijest posla ili procjene uspješnosti.

    Prikupljeno: Ne.

  • Kategorija J: Informacije o nejavnom obrazovanju (po obiteljskim obrazovnim pravima i privatnosti Zakon (20 U.S.C. Odjeljak 1232G, 34 C.F.R. Dio 99)).

    Primjeri: Obrazovni zapisi izravno povezani sa studentima koje održava obrazovni Institucija ili stranka koja djeluje u njegovo ime, poput ocjena, transkripta, popisa klasa, učenika rasporedi, kodeksi za identifikaciju studenata, financijske informacije studenata ili student disciplinski zapisi.

    Prikupljeno: Ne.

  • Kategorija K: zaključci izvučeni iz drugih osobnih podataka.

    Primjeri: Profil koji odražava sklonosti osobe, karakteristike, psihološki trendovi, Predispozicije, ponašanje, stavovi, inteligencija, sposobnosti i sklonosti.

    Prikupljeno: Ne.

Prema CCPA, osobni podaci ne uključuju:

  • Javno dostupne informacije iz vladinih zapisa
  • Deidentificirane ili agregirane informacije o potrošačima
  • Informacije isključene iz opsega CCPA, poput:
    • Zdravstveni ili medicinski podaci obuhvaćeni prenosivošću zdravstvenog osiguranja i odgovornošću Zakon iz 1996. (HIPAA) i Kalifornijski povjerljivost Zakona o medicinskim informacijama (CMIA) ili Podaci o kliničkom ispitivanju
    • Osobni podaci obuhvaćeni određenim zakonima o privatnosti, uključujući sajam Zakon o kreditnom izvještavanju (FRCA), Zakon o Gramm-Leach-Bliley (GLBA) ili California Financial Zakon o privatnosti informacija (FIPA) i Zakon o zaštiti privatnosti vozača iz 1994

Izvori osobnih podataka

Dobivamo kategorije osobnih podataka navedenih iz sljedećih kategorija Izvori:

  • Izravno od vas. Na primjer, iz obrazaca koje ispunjavate u našoj usluzi, Postavke koje izražavate ili pružate putem naše usluge ili kupnje na našoj usluzi.
  • Neizravno od vas. Na primjer, od promatranja svoje aktivnosti na našoj usluzi.
  • Automatski od vas. Na primjer, putem kolačića mi ili naša usluga Davatelji postavljeni na vašem uređaju dok se krećete kroz našu uslugu.
  • Od pružatelja usluga. Na primjer, dobavljači trećih strana za nadzor i analizu Upotreba naše usluge, dobavljači trećih strana za obradu plaćanja ili drugi dobavljači trećih strana da vam koristimo uslugu.

Korištenje osobnih podataka u poslovne svrhe ili komercijalne svrhe

Možemo koristiti ili otkriti osobne podatke koje prikupljamo u "poslovne svrhe" ili "komercijalni svrhe "(kako je definirano u CCPA), što može uključivati ​​sljedeće primjere:

  • Za upravljanje našom uslugom i pružiti vam našu uslugu.
  • Pružiti vam podršku i odgovoriti na vaše upite, uključujući istragu i Riješite svoje zabrinutosti i nadgledajte i poboljšajte našu uslugu.
  • Ispuniti ili ispuniti razlog zbog kojeg ste dali informacije. Na primjer, ako dijelite svoj Kontakt podatke da bismo postavili pitanje o našoj usluzi, koristit ćemo te osobne podatke da odgovorite na vaš upit. Ako svoje osobne podatke dajete za kupnju proizvoda ili Usluga, koristit ćemo te podatke za obradu plaćanja i olakšavanje isporuke.
  • Odgovoriti na zahtjeve za provođenje zakona i kako to zahtijeva primjenjivi zakon, sudska naredba ili Vladini propisi.
  • Kako vam je opisano prilikom prikupljanja vaših osobnih podataka ili kao što je drugačije navedeno u CCPA.
  • U unutarnje administrativne i revizorske svrhe.
  • Otkrivanje sigurnosnih incidenata i zaštititi od zlonamjernih, varljivih, lažnih ili nezakonitih aktivnost, uključujući, kad je to potrebno, za procesuiranje odgovorne za takve aktivnosti.

Imajte na umu da su gore navedeni primjeri ilustrativni i nisu namijenjeni iscrpnim. Za više detalja o tome kako koristimo ove podatke potražite na "Upotreba vaših osobnih podataka" odjeljak.

Ako odlučimo prikupiti dodatne kategorije osobnih podataka ili koristiti osobno informacije koje smo prikupili u značajno različite, nepovezane ili nespojive svrhe ćemo Ažurirajte ovu politiku privatnosti.

Otkrivanje osobnih podataka u poslovne svrhe ili komercijalne svrhe

Možemo koristiti ili otkriti i možda smo upotrijebili ili otkrili u posljednjih dvanaest (12) mjeseci sljedeći Kategorije osobnih podataka u poslovne ili komercijalne svrhe:

  • Kategorija A: Identifikatori
  • Kategorija B: Kategorije osobnih podataka navedenih u kalifornijskom statutu za evidenciju kupaca (Cal. Civ. Kodeks § 1798.80 (e))
  • Kategorija D: Komercijalne informacije
  • Kategorija F: Internet ili druga slična mrežna aktivnost

Imajte na umu da su gore navedene kategorije definirane u CCPA. To ne znači da su svi primjeri te kategorije osobnih podataka u stvari otkriveni, ali odražavaju Naše dobro vjerovanje u najbolje znanje da neke od tih informacija iz primjenjiva kategorija može biti i možda je objavljena.

Kada otkrijemo osobne podatke u poslovnu svrhu ili komercijalnu svrhu, ulazimo u a ugovor koji opisuje svrhu i zahtijeva primatelja da drži to osobno Informacije povjerljive i ne koriste ih u bilo koju svrhu osim izvršavanja ugovora.

Prodaja osobnih podataka

Kao što je definirano u CCPA, "Prodaj" i "Prodaja" znače prodaju, iznajmljivanje, objavljivanje, otkrivanje, širenje, stavljanje na raspolaganje, prijenos ili na drugi način komuniciranje oralno, pismeno elektroničkim ili drugim sredstvima, osobni podaci potrošača od strane posla trećoj strani radi dragocjenog razmatranja. To znači da smo zauzvrat primili neku vrstu koristi Za dijeljenje osobnih podataka, ali ne nužno i novčanu korist.

Imajte na umu da su kategorije navedene u nastavku one definirane u CCPA. To ne znači da su svi primjeri te kategorije osobnih podataka u stvari prodani, ali odražavaju našu Dobra vjera u najboljem znanju da neke od tih informacija iz primjenjivih Kategorija može biti i možda je podijeljena za vrijednost zauzvrat.

Možemo prodati i možda smo prodali u posljednjih dvanaest (12) mjeseci sljedećih kategorija osobnih informacija:

  • Kategorija A: Identifikatori
  • Kategorija B: Kategorije osobnih podataka navedenih u kalifornijskom statutu za evidenciju kupaca (Cal. Civ. Kodeks § 1798.80 (e))
  • Kategorija D: Komercijalne informacije
  • Kategorija F: Internet ili druga slična mrežna aktivnost

Udio osobnih podataka

Možemo podijeliti vaše osobne podatke identificirane u gornjim kategorijama sa sljedećim Kategorije trećih strana:

  • Davatelji usluga
  • Procesori plaćanja
  • Naše podružnice
  • Naši poslovni partneri
  • Prodavači trećih strana kojima nas vi ili vaši agenti ovlašćuju da otkrijemo vaše osobno informacije u vezi s proizvodima ili uslugama koje vam pružamo

Prodaja osobnih podataka maloljetnika mlađih od 16 godina

Ne prikupljamo osobne podatke od maloljetnika mlađih od 16 godina do našeg Usluga, iako određene web stranice trećih strana na koje povezujemo to mogu učiniti. Ove treće strane Web stranice imaju vlastite Uvjete korištenja i pravila o privatnosti, a mi potičemo roditelje i zakonsko Čuvari za nadzor korištenja interneta svoje djece i upute svoju djecu da nikad ne osiguraju informacije o drugim web stranicama bez njihovog dopuštenja.

Ne prodajemo osobne podatke potrošača za koje zapravo znamo da su manje od 16 godina dob, osim ako ne primimo potvrdno odobrenje ("pravo na prijavu") od bilo kojeg potrošača koji ima između 13 i 16 godina, ili roditelja ili skrbnika potrošača manje od 13 godina od dobi. Potrošači koji se prijave za prodaju osobnih podataka mogu se isključiti buduće prodaje na bilo kada. Da biste iskoristili pravo odustajanja, vi (ili vaš ovlašteni predstavnik) možete podnijeti Zatražite nam kontaktiranjem nas.

Ako imate razloga vjerovati da nam je dijete mlađe od 13 godina (ili 16) pružilo Osobni podaci, kontaktirajte nas s dovoljno detalja kako bismo nam omogućili da to izbrišemo informacija.

Vaša prava prema CCPA

CCPA stanovnicima Kalifornije pruža specifična prava u vezi s njihovim osobnim podacima. Ako ste stanovnik Kalifornije, imate sljedeća prava:

  • Pravo na primjedbu. Imate pravo biti obaviješteni u kojim kategorijama Prikupljaju se osobni podaci i svrhe za koje se koriste osobni podaci.
  • Pravo na traženje. Prema CCPA, imate pravo tražiti da mi Otkrijte informacije o našoj prikupljanju, upotrebi, prodaji, otkrivanju u poslovne svrhe i udio osobnih podataka. Jednom kada primimo i potvrdimo vaš zahtjev, otkrit ćemo Vas:
    • Kategorije osobnih podataka koje smo prikupili o vama
    • Kategorije izvora za osobne podatke koje smo prikupili o vama
    • Naša poslovna ili komercijalna svrha prikupljanja ili prodaje tih osobnih podataka
    • Kategorije trećih strana s kojima dijelimo te osobne podatke
    • Konkretni dijelovi osobnih podataka koje smo prikupili o vama
    • Ako smo prodali vaše osobne podatke ili otkrili vaše osobne podatke za posao Svrha, otkrit ćemo vam:
      • Kategorije prodanih kategorija osobnih podataka
      • Otkrivene kategorije kategorija osobnih podataka
  • Pravo da ne kažete prodaji osobnih podataka (odustajanje). Imate pravo da nas usmjeri da ne prodajemo vaše osobne podatke. Da biste podnijeli zahtjev za isključenje, obratite se Nas.
  • Pravo brisanja osobnih podataka. Imate pravo zatražiti brisanje vaših osobnih podataka, u skladu s određenim iznimkama. Jednom kada primimo i potvrdimo vaš zahtjev, Izbrisat ćemo (i usmjeriti naše pružatelje usluga da izbrišete) vaše osobne podatke iz našeg Zapisi, osim ako se ne primjenjuje iznimka. Možemo uskratiti vaš zahtjev za brisanje ako zadržite Informacije su potrebne za nas ili naši pružatelji usluga:
    • Ispunite transakciju za koju smo prikupili osobne podatke, pružite dobro ili uslugu koju ste zatražili, poduzimaju akcije razumno predviđene u kontekstu našeg Stalni poslovni odnos s vama ili na drugi način izvršiti naš ugovor s vama.
    • Otkrivanje sigurnosnih incidenata, zaštititi od zlonamjernog, varljivih, lažnih ili nezakonitih aktivnost ili procesuirati one odgovorne za takve aktivnosti.
    • Proizvodi za uklanjanje pogrešaka za prepoznavanje i popravljanje pogrešaka koje narušavaju postojeću namjeravanu funkcionalnost.
    • Vježbajte slobodni govor, osigurajte pravo drugog potrošača da vježba svoj slobodni govor prava ili izvršiti drugo pravo predviđeno zakonom.
    • U skladu s Kalifornijskim Zakonom o privatnosti elektroničkih komunikacija (Cal. Kazneni zakon § 1546 et. seq.).
    • Baviti se javnim ili recenziranim znanstvenim, povijesnim ili statističkim istraživanjima u javni interes koji se pridržava svih ostalih primjenjivih zakona o etici i privatnosti, kada Brisanje informacija vjerojatno može učiniti nemogućim ili ozbiljno narušiti istraživanje postignuće, ako ste prethodno dali informirani pristanak.
    • Omogući samo unutarnju upotrebu koje su razumno usklađene s očekivanjima potrošača na temelju Vaš odnos s nama.
    • Poštivati ​​zakonsku obvezu.
    • Napravite drugu unutarnju i zakonitu upotrebu tih informacija koje su kompatibilne s kontekstom u kojem ste ga dali.
  • Pravo da se ne diskriminira. Imate pravo da ne budete diskriminirano za ostvarivanje bilo kojeg od prava vašeg potrošača, uključujući:
    • Uskraćivanje robe ili usluga vama
    • Naplaćivanje različitih cijena ili cijene za robu ili usluge, uključujući upotrebu popusta ili Ostale prednosti ili impozantne kazne
    • Pružanje drugačije razine ili kvalitete robe ili usluga vama
    • Sugerirajući da ćete dobiti drugu cijenu ili stopu za robu ili usluge ili a različite razine ili kvaliteta robe ili usluga

Izvršavanje vaših CCPA prava zaštite podataka

Da biste iskoristili bilo koje od svojih prava prema CCPA, a ako ste stanovnik Kalifornije, vi Može nas kontaktirati:

  • Posjetom ove stranice na našoj web stranici: https://nordicmovement.com
  • Poslanjem nam e -mail: support@nordicmovement.com

Samo vi, ili osoba registrirana kod kalifornijskog državnog tajnika koju ovlašćujete djelovati U vaše ime može podnijeti provjerljivi zahtjev vezan za vaše osobne podatke.

Vaš zahtjev za nas mora:

  • Pružiti dovoljno informacija koje nam omogućavaju da razumno provjerimo da li ste osoba o kojoj Prikupili smo osobne podatke ili ovlaštenog predstavnika
  • Opišite svoj zahtjev s dovoljno detalja koji nam omogućava pravilno razumijevanje, procjenu, i odgovoriti na to

Ne možemo odgovoriti na vaš zahtjev ili vam pružiti potrebne podatke ako ne možemo:

  • Provjerite svoj identitet ili ovlasti da podnesete zahtjev
  • I potvrdite da se osobni podaci odnose na vas

Otkrit ćemo i isporučiti potrebne podatke u roku od 45 dana od primanja Vaš provjerljivi zahtjev. Vremensko razdoblje za pružanje potrebnih podataka može se produžiti jednom za dodatnih 45 dana kada je razumno potrebno i s prethodnom najavom.

Svaka objava koje pružamo pokrivat će samo 12-mjesečno razdoblje koje je prethodilo provjerljivom zahtjevu priznanica.

Za zahtjeve za prenosivost podataka odabrat ćemo format koji će vam pružiti vaše osobne podatke koji lako je korisno i trebao bi vam omogućiti da informacije prenesete s jednog entiteta na drugi entitet bez prepreke.

Ne prodajte moje osobne podatke

Imate pravo isključiti prodaju svojih osobnih podataka. Jednom kada primimo i Potvrdite provjereni zahtjev za potrošače od vas, prestat ćemo prodavati vaše osobne podatke. Do Izvršite svoje pravo na odustajanje, kontaktirajte nas.

Davatelji usluga s kojima surađujemo (na primjer, naši analitika ili partneri za oglašavanje) mogu se koristiti Tehnologija na usluzi koja prodaje osobne podatke kako je definirano zakonom CCPA. Ako želite da se isključe iz korištenja vaših osobnih podataka u svrhu oglašavanja utemeljenih na interesu i Ova potencijalna prodaja definirana zakonom CCPA, to možete učiniti slijedeći upute ispod.

Imajte na umu da je bilo koji isključivanje specifičan za preglednik koji koristite. Možda ćete se morati isključiti na svako Preglednik koji koristite.

Web stranica

Možete se isključiti od primanja oglasa koji su personalizirani od strane naših davatelja usluga od strane Slijedeći naše upute predstavljene u usluzi:

Otip Out postavit će kolačić na vaše računalo koji je jedinstven za preglednik koji koristite za isključenje. Ako promijenite preglednike ili izbrišete kolačiće koje je spremio vaš preglednik, morat ćete se isključiti opet.

Mobilni uredaji

Vaš mobilni uređaj može vam pružiti mogućnost isključivanja korištenja podataka o aplikacijama Koristite kako biste poslužili oglase koji su usmjereni na vaše interese:

  • "Odvijte iz oglasa utemeljenih na interesu" ili "Otvorite personalizaciju oglasa" na Android uređajima
  • "Ograničenje praćenja oglasa" na iOS uređajima

Također možete zaustaviti prikupljanje podataka o lokaciji s vašeg mobilnog uređaja promjenom Postavke na vašem mobilnom uređaju.

Dječja privatnost

Naša usluga se ne bavi nikome mlađem od 13 godina. Ne sakupljamo svjesno osobno Poznate informacije od svih mlađih od 13 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i vi Svjesni su da nam je vaše dijete pružilo osobne podatke, kontaktirajte nas. Ako postanemo svjestan da smo prikupljali osobne podatke od svih mlađih od 13 godina bez provjere Roditeljski pristanak, poduzimamo korake za uklanjanje tih podataka s naših poslužitelja.

Ako se trebamo osloniti na pristanak kao pravnu osnovu za obradu vaših podataka i vaše zemlje zahtijeva pristanak roditelja, možda ćemo zahtijevati pristanak vašeg roditelja prije nego što prikupimo i koristimo te informacije.

Veze na druge web stranice

Naša usluga može sadržavati veze do drugih web stranica koje mi ne upravljaju. Ako kliknete na Link treće strane, bit ćete usmjereni na web mjesto treće strane. Toplo vam savjetujemo Pregledajte politiku privatnosti svake web stranice koju posjetite.

Nemamo kontrolu nad i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili prakse bilo koje web stranice ili usluge trećih strana.

Promjene u ovoj politici privatnosti

Povremeno možemo ažurirati našu politiku privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem Nova pravila o privatnosti na ovoj stranici.

Obavijestit ćemo vas putem e -pošte i/ili istaknute obavijesti o našoj usluzi, prije promjene Postati na snazi ​​i ažurirati datum "posljednjeg ažuriranog" na vrhu ove politike privatnosti.

Savjetuje vam se da povremeno pregledavate ovu politiku privatnosti radi bilo kakvih promjena. Promjene u ovo Pravila o privatnosti učinkovite kada su objavljeni na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, možete nas kontaktirati:

  • E -poštom: support@nordicmovement.com

  • Posjetom ove stranice na našoj web stranici: https://nordicmovement.com

  • Po telefonskim brojem: 0046760000595